Για τον αναρχικό σύντροφο Χριστόδουλο Παπαγεωργίου

Το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου ο αναρχικός Χριστόδουλος Παπαγεωργίου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 57 ετών, νικημένος από τον κορωνοιό. Το τελευταίο διάστημα πάλευε με εκφυλιστική νόσο που του είχε προκαλέσει κινητικά και άλλα προβλήματα και η στιγμή μέσα στην οποία τον προσέβαλε ο κορωνοιός ήταν δυστυχώς μοιραία για την ζωή του. Σύμφωνα με την επιθυμία του, δεν υπήρξε κηδεία μετά τον θάνατό του.

Ο Χριστόδουλος υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών της αναρχικής συλλογικότητας MANIFESTO και της Ελευθεριακής Λέσχης Βόλου. Μέχρι και λίγες μέρες πριν το μοιραίο συναπάντημα με τον κόβιντ ήταν πολιτικά διαυγής και λειτουργούσε το δικτυακό ιδεολογικό εγχείρημα της Ελευθεριακής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης. Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε αγωνιούσε για την προοπτική και την οργάνωση του αναρχικού κινήματος, στις γραμμές του οποίου βρέθηκε για δεκαετίες. Έφυγε από την ζωή στρατευμένος και με συγκροτημένη θέση και άποψη μέχρι το τέλος, πιστός στον αναρχισμό.

Από πλευράς μας αποχαιρετούμε τον σύντροφο με μια από τις αγαπημένες του φράσεις που επί χρόνια συνόδευε κείμενα της αναρχικής συλλογικότητας MANIFESTO και των δομών που αυτή δημιούργησε: Κίνημα χωρίς μνήμη, είναι Κίνημα χωρίς προοπτική. Γνωρίζοντας το καλά, του υποσχόμαστε ότι με αταλάντευτη την επαναστατική μνήμη και με υψηλό σεβασμό σε όσους αφήσαμε πίσω, θα πορευτούμε μέχρι τέλους για τον θρίαμβο της Κοινωνικής Επανάστασης.

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων -Καματερού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.