Παρέμβαση στο δημαρχείο Αγίων Αναργύρων –Καματερού

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού εκδίωξε δύο αστέγους από το σημείο που είχαν βρει κατάλυμα κάτω από μια γέφυρα στο Καματερό. Από εκεί περνούσαν καθημερινά άνθρωποι της γειτονιάς που τους γνώριζαν και τους παρείχαν φαγητό και ρουχισμό. Σε αντίθεση με τα κοινωνικά αντανακλαστικά της γειτονιάς ο Δήμος αντιλήφθηκε την παρουσία τους όχι σαν μια συνθήκη που χρήζει αλληλέγγυας αντιμετώπισης αλλά σαν απειλή και σαν έναυσμα αντικοινωνικής επέμβασης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος προχώρησε στον εκδιωγμό των δύο ανθρώπων προς άγνωστο προορισμό και μάλιστα διαμέσου των socialmedia τα καθάρματα της παράταξης Τσίρμπα (του νεοδημοκράτη δημάρχου με τις αγαστές σχέσεις με τον Μητσοτάκη) θριαμβολόγησαν για το γεγονός και προσδιόρισαν ανάλγητα και με θράσος τον εκτοπισμό τους ως «καθάρισμα εστίας μόλυνσης». Έφτασαν δε στο σημείο να προβάλλουν φωτογραφίες «πριν» και «μετά» για να καυχηθούν για το «καθάρισμα» της γέφυρας.

Ως μια ελάχιστη πρώτη απάντηση και σε μια κατεύθυνση γνωστοποίησης του περιστατικού προχωρήσαμε σήμερα το πρωί σε ανάρτηση πανό έξω από το δημαρχείο και παρέμβαση με τρικάκια με στόχο την αποστολή μηνυμάτων προς τους υπαίτιους οι οποίοι και θα λογοδοτήσουν για όσα έχουν κάνει.

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.