Αντιφασιστική παρέμβαση στο Αιγάλεω

Πριν την έναρξη της φασιστοσύναξης για τα Ίμια πραγματοποιήθηκε στις 28/1 αντιφασιστική παρέμβαση στο Αιγάλεω στην πλατεία Εσταυρωμένου. Η παρέμβαση διήρκεσε περίπου δύο ώρες στο πλαίσιο της οποίας μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα και πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια. Ταυτόχρονα με το μοίρασμα ομάδα συντρόφων/ισσων επισκοπούσε τις εισόδους του μετρό και την πλατεία με στόχο τον εντοπισμό φασιστοειδών, το μπλοκάρισμα πιθανής διέλευσης τους προς την συγκέντρωση και το τσάκισμα τους.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε

Να τσακίσουμε τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά

Η επανεμφάνιση φασιστών στην δημόσια σφαίρα είναι μια πραγματικότητα με την οποία ερχόμαστε ξανά αντιμέτωποι. Στις περιοχές των δυτικών προαστίων, το σβήσιμο και η αποκαθήλωση του μισανθρωπικού υλικού τους επανήλθε στην καθημερινότητα και τις δραστηριότητες μας καθώς όλο και πιο συχνά φασίστες λερώνουν τους τοίχους με σβάστικες, εθνικιστικά σύμβολα και αυτοκόλλητα στην προσπάθεια τους να δηλώσουν παρόντες. Παλιές και νέες φασιστικές γκρούπες δειλά-δειλά βγαίνουν από τις τρύπες τους και δηλώνουν «ετοιμότητα» κοιτώντας απ’ την μία πλευρά τις εκλογές (κόμμα Κασιδιάρη κ.α.) και απ’ την άλλη την χαμένη τους τιμή, που ξεμπροστιάστηκε από ψέματα, δηλώσεις μετανοίας και παρακάλια στα αστικά δικαστήρια (χρυσή αυγή).

Ο ρόλος των φασιστών για το σύστημα παραμένει χρήσιμος. Οι φασίστες αποτελούν ένα ιδανικό εργαλείο για τον ταξικό και πολιτικό αποπροσανατολισμό της κοινωνίας μπροστά στα καθημερινά προβλήματα της φτώχειας, των ανισοτήτων, της κατάργησης ελευθεριών και δικαιωμάτων. Είναι αυτοί που αξιοποιώντας και κάνοντας ακόμα πιο επικίνδυνο τον συστημικά καθοδηγούμενο εθνικισμό και ρατσισμό ξεπλένουν τα κρατικά και ταξικά εγκλήματα που διαπράττονται απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, λέγοντας ότι για την φτώχεια δεν ευθύνονται οι πλούσιοι και οι ισχυροί που κατέχουν τον πλούτο που η εργατική τάξη παράγει αλλά οι φτωχοί και εκμεταλλευόμενοι μετανάστες, πως για όσα ζούμε ευθύνονται όσοι έχουν διαφορετικό χρώμα ή σεξουαλική προτίμηση ή διαφορετικά κοινωνικά χαρακτηριστικά από αυτά που ο ανορθολογικός μισανθρωπισμός τους θεωρεί πως πρέπει να κυριαρχούν.

Κι αν για την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων οι ιδέες αυτές είναι γελοίες, μισαλλόδοξες, προερχόμενες από άλλες εποχές που έχουν παρέλθει, η ύπαρξη και η συνέχεια τους είναι εδώ και οπλίζουν δολοφόνους  απ’ τους οποίους έχουμε θρηνήσει συνανθρώπους, όπως τον Λουκμάν, τον Φύσσα, τον Πετρίτ Ζιλέ και ποιος ξέρει πόσους ακόμα που δεν έχουμε μάθει. Οι ρίζες του  φασισμού βρίσκονται στην κυρίαρχη ιδεολογία που διδάσκεται στα σχολεία και στα  πανεπιστήμια μέσα από τον ατομικισμό και τον ανταγωνισμό, τον εθνικισμό, την πατριαρχία, τον μιλιταρισμό, που αναπαράγεται στα ΜΜΕ και διαχέεται από το σύνολο των κρατικών μηχανισμών εξουσίας. Αυτές τις «ιδέες» είναι που πρέπει να εξαλείψουμε μαζί με το σύστημα που τις διαιωνίζει για να τελειώνουμε με τα φασιστικά αφηγήματα.

Γιατί αν θεωρούμε αυτονόητα λανθασμένες και απάνθρωπες αυτές τις ιδέες θα πρέπει να τα βάλουμε πρώτα και κύρια με το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς που τις γεννά. Θα πρέπει να πολεμήσουμε το κράτος, τον καπιταλισμό και την αστική δημοκρατία. Ένα πολιτικό καθεστώς που ξεπλένει τις αμαρτίες του ψηφίζοντας νόμο για την απαγόρευση εκλογικής καθόδου του Κασιδιάρη. Μια δημοκρατία που συγκαλύπτει τα εγκλήματα των φασιστών, δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα, στις θάλασσες, στα αστυνομικά τμήματα, στα «κέντρα κράτησης», στους δρόμους. Είναι αυτοί που συμμαχούν με το ΝΑΤΟ των πολέμων και των βομβαρδισμών. Είναι οι τιμητές των δεξιών και αριστερών μνημονίων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των αυτοκτονιών.

Απέναντι λοιπόν στα φασιστικά μορφώματα θα πρέπει να στήσουμε ένα ισχυρό ανάχωμα αντίστασης που να διασύνδεει την πάλη κατά του φασισμού, με την πάλη συνολικά κατά του καπιταλιστικού συστήματος και του κράτους. Με άμεσα καθήκοντα την διάλυση κάθε φασιστικής γκρούπας με μαχητικούς αγώνες και δράση στους δρόμους, τις γειτονιές, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, την ριζική αποδόμηση των εθνικιστικών, ρατσιστικών, πατριαρχικών «ιδεών» για να αφανιστούν από τον κοινωνικό χάρτη και την μαζική συμμετοχή στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, όχι ατομικά, αλλά συλλογικά και οργανωμένα καθώς μόνο μέσα από την οργάνωση μπορούμε να γίνουμε ισχυροί για να συντρίψουμε τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ: protaanka.espivblogs.net&anarchism.espivblogs.net

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:protaanka@espiv.net&facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.