Ανακοίνωση για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και τις αστυνομικές πλάτες

Η εν ψυχρώ γυναικοκτονία της 28χρονης κοπέλας το βράδυ της 1ης Απριλίου στους Αγίους Αναργύρους, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα φρικαλέα χαρακτηριστικά της πατριαρχικής πρόσληψης των γυναικών, που όχι μόνο επιβιώνουν στις μέρες μας αλλά οξύνονται διαρκώς και διαιωνίζονται από κάθε λογής κοινωνικά παράσιτα : την αντίληψη των γυναικών ως ιδιοκτησιακό κτήμα και ως τρόπαιο στα χέρια του ανδρός, τον υποβιβασμό της γυναίκας στον μονομερή ρόλο της «μάνας», της «συζύγου», της «γκόμενας».

Η συνδημότισσα μας δολοφονήθηκε χθες το βράδυ γιατί δεν “έπρεπε” να ζει και να υπάρχει μακριά από τον κακοποιητικό και εν τέλει γυναικοκτόνο πρώην σύντροφο της. Γιατί η ζωή της, είχε αξία, στον βαθμό που ήταν πλάι στον δήμιο της. Δεν ήταν, φυσικά, η ψυχική του ισορροπία η γενεσιουργός αιτία της πράξης του: την σκότωσε γιατί χωρίς αυτόν, δεν έπρεπε να ζει. Όπως τόσες άλλες και πόσες άλλες ακόμα. Που κακοποιήθηκαν, που δολοφονήθηκαν, που βιάστηκαν. Από καθάρματα γυναικοκτόνους, από σιχάματα σεξιστές, από τα κατακάθια που παράγουν οι κανιβαλιστικές “αξίες” ενός συστήματος βαρβαρότητας και παρακμής.

Ο γυναικοκτόνος δεν ήταν μόνος. Είχε τις πλάτες της αστυνομίας, του ίδιου του κράτους και της κυβέρνησης. Σε ένα Α.Τ. που τις τελευταίες εβδομάδες υπηρετεί νεόφερτη ομάδα μηχανοκινήτων τσογλανιών της «ΔΡΑΣΗ» και έχουν πολλαπλασιαστεί καθημερινά οι έλεγχοι και η αστυνομική εποπτεία, η κοπέλα βρέθηκε αβοήθητη και σκοτώθηκε, έξω από αυτό. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Η αστυνομία υπάρχει για να περιφρουρεί την κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό σύστημα. Είναι ο έμμισθος φρουρός του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι μέρος των ευθυνών και όχι μέρος της λύσης. Το ίδιο και το δικαστικό σύστημα εξουσίας και οι νόμοι του καθεστώτος. Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς, δεν ζητάμε τίποτα από αυτούς, είναι εχθροί της κοινωνίας και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν από την λαϊκή οργή.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ, ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΤΕΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΟΥΣ – ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.