Στήριξη της συγκέντρωσης στην πλατεία Αγίων Αναργύρων για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα | Παρασκευή 5/4, στις 19:00

Η εν ψυχρώ γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα το βράδυ της 1ης Απριλίου στους Αγίους Αναργύρους, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα φρικαλέα χαρακτηριστικά της πατριαρχικής πρόσληψης των γυναικών, που όχι μόνο επιβιώνουν στις μέρες μας, αλλά οξύνονται διαρκώς και διαιωνίζονται από κάθε λογής κοινωνικά παράσιτα. Πρόκειται, για την πρόσληψη των γυναικών ως ιδιοκτησιακό κτήμα και ως τρόπαιο στα χέρια του ανδρός και ο συνακόλουθος υποβιβασμός τους, σε έναν μονομερή ρόλο που περιορίζεται στις ιδιότητες της «μάνας», της «συζύγου», της «γκόμενας».

Η συνδημότισσα μας, γυναίκα της εργατικής τάξης, άνθρωπος με όνειρα και στόχους, δολοφονήθηκε γιατί δεν “έπρεπε” να ζει και να υπάρχει μακριά από τον κακοποιητικό και εν τέλει γυναικοκτόνο πρώην σύντροφο της. Δεν είχε αξία, ανεξάρτητα από αυτόν. Φυσικά, δεν ήταν η ψυχική του ισορροπία η γενεσιουργός αιτία της πράξης του: την σκότωσε γιατί επιχείρησε να φύγει από την φυλακή της σχέσης τους και κατά τον ίδιον, η ζωή της δε είχε αξία, εφόσον δεν ήταν πια μαζί με αυτόν. Όπως σε κάθε γυναικοκτονία, τα εσωτερικά αίτια ίδια και απαράλλακτα. Τόσες και πόσες άλλες ακόμα; Κακοποιημένες, βιασμένες, δολοφονημένες, από τα καθάρματα που παράγουν οι κανιβαλιστικές “αξίες” ενός συστήματος βαρβαρότητας και παρακμής, ενός κόσμου θεμελιωμένου στην ανισότητα και την αδικία.

Ο γυναικοκτόνος δεν ήταν μόνος. Είχε για άλλη μια φορά, τις πλάτες της αστυνομίας, του ίδιου του κράτους και της κυβέρνησης. Σε ένα Α.Τ., που τις τελευταίες εβδομάδες υπηρετεί νεόφερτη ομάδα μηχανοκινήτων τσογλανιών της «ΔΡΑΣΗ» και έχουν πολλαπλασιαστεί καθημερινά οι έλεγχοι και η αστυνομική εποπτεία, η Κυριακή βρέθηκε αβοήθητη και σκοτώθηκε, έξω από αυτό, μπροστά στο φυλάκιο. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητες των ένστολων, ποιους στοχεύουν και ποιους προστατεύουν. Γιατί η αστυνομία υπάρχει για να περιφρουρεί την κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό σύστημα. Είναι ο έμμισθος φρουρός του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι μέρος των ευθυνών και όχι μέρος της λύσης, το ίδιο και το δικαστικό σύστημα εξουσίας και οι νόμοι του σάπιου καθεστώτος τους.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από αυτούς, δεν πρέπει να ζητάμε τίποτα από αυτούς: είναι εχθροί της κοινωνίας και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν από την οργή της. Εμείς, το μόνο που έχουμε, είναι ο ένας την άλλη. Συλλογικά, αλληλέγγυα, μέσα από τους αγώνες και την καθημερινή δράση και με προσανατολισμό μια άλλη κοινωνία, θα αντιπαλέψουμε και θα συντρίψουμε τα κτήνη αυτού του κόσμου.

Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε

Στηρίζουμε την συγκέντρωση που καλεί η κατάληψη Αγρός | Παρασκευή 5/4 στις 19.00 πλατεία Αγίων Αναργύρων

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.