Κυκλοφορία του 6ου φύλλου της πολιτικής εφημερίδας δυτικών προαστίων “Μαυροκόκκινη Σημαία”

Κυκλοφορεί το 6o φύλλο της πολιτικής εφημερίδας δυτικών προαστίων “Μαυροκόκκινη Σημαία”

Η «ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ» είναι μηνιαία ενημερωτική πολιτική εφημερίδα που κυκλοφορεί στα δυτικά προάστια της Αθήνας και απευθύνεται στον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους και την νεολαία των περιοχών. Θέλει να μιλήσει σε όσους και όσες δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και βιώνουν την εργασιακή εκμετάλλευση, την λεηλασία του εισοδήματος, το άγχος της επιβίωσης, την ανασφάλεια για το μέλλον, την περιστολή των κοινωνικών και εργατικών τους δικαιωμάτων. Να επικοινωνήσει και να γνωριστεί με όσους ανθρώπους αγωνιούν σήμερα για την ποιότητα ζωής και την ευημερία τους, μέσα σε έναν κόσμο όπου το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που κυριαρχεί παραδίδει την κοινωνία όλο και περισσότερο στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την απόγνωση.

Η «ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ» διαδίδει ότι μια άλλη λύση υπάρχει για την οργάνωση της κοινωνίας, της οικονομίας και της πολιτικής ζωής. Την λύση αυτή φέρει το κίνημα του αναρχισμού και οι ιδέες του, που βρίσκονται σε αντίθεση με όλες τις εξουσιαστικές ιδεολογίες, είτε αυτές υποστηρίζουν το παρόν σύστημα του καπιταλισμού και του κράτους, είτε τα πάλαι ποτέ σοσιαλιστικά κράτη. Η λύση που πρεσβεύει ο αναρχισμός περνάει μέσα από την ιστορικά αναγκαία και επιτακτική ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος και την αναδιοργάνωση της κοινωνίας με εργατικό έλεγχο της παραγωγής, ισότητα στην διανομή του κοινωνικού πλούτου, λαϊκή λήψη όλων των αποφάσεων και κοινωνική πρόοδο με βάση το συλλογικό όφελος και όχι το ατομικό κέρδος των λίγων σε βάρος των πολλών.

Την ευθύνη της έκδοσης και κυκλοφορίας της «ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ» έχει προς το παρόν η «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού». «Προς το παρόν» γιατί ο στόχος του πυρήνα μας, είναι η δημιουργία μιας πολιτικής οργάνωσης όλων των δυτικών προαστίων ως πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μιας νέας κινηματικής προοπτικής του οργανωμένου αναρχισμού στον ελλαδικό χώρο. Περισσότερα για την δράση, τις θέσεις και τους στόχους μας μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο μας.

Η εφημερίδα θα εκδίδεται σταθερά κάθε μήνα και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άρθρα που αφορούν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική επικαιρότητα, ιδεολογικά και ιστορικά άρθρα, συνεντεύξεις, καλέσματα και ανταποκρίσεις από δράσεις μας, καθώς και άρθρα μελών και φίλων του πολιτικού μας πυρήνα σχετικά με τα παραπάνω ή και άλλα θεματικά αντικείμενα.

Δείτε τα σημεία διάθεσης, εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.