10 χρόνια από την ναζιστική δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε από μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στα Πετράλωνα. Ένας ακόμα άνθρωπος της τάξης μας έχασε την ζωή του από τα μαχαίρια της ρατσιστικής μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού, γιατί έκανε το λάθος να ζει χωρίς πλούτο και προνόμια σε έναν κόσμο που βασιλεύει το άδικο για τους πολλούς και η παρασιτική πολυτέλεια για τους λίγους. Αυτή ακριβώς η πολυτέλεια, που οι νεοναζί ως πιστά σκυλιά του συστήματος περιφρουρούν και δεν διστάζουν να σκοτώσουν για την διαιώνιση της, ρίχνοντας όλο το φταίξιμο για τα κοινωνικά δεινά, που στην ουσία προασπίζουν, στους κάθε “άλλους/ες”.

Ο Λουκμάν ήταν μετανάστης από το Πακιστάν που βρέθηκε στην Ελλάδα για να δουλέψει και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για αυτόν και την οικογένεια του. Όπως χιλιάδες άλλοι εκμεταλλευόμενοι μετανάστες στα εργοδοτικά κάτεργα του ελληνικού καπιταλισμού ο Λουκμάν στην μάχη για το μεροκάματο πάλευε για την επιβίωση του χωρίς να βλάπτει κανέναν. Γιατί όσο κι αν ακούγεται ενδεχομένως θυματοποιητικό, η αλήθεια είναι πως στα πρόσωπα μεταναστών εργατών σαν τον Λουκμάν βλέπεις ανθρώπους που δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Βρέθηκαν στο στόχαστρο γιατί ήταν μετανάστες, γιατί ήταν εργάτες χωρίς αξιώματα, γιατί ο φασισμός και ο ρατσισμός βαφτίζουν ως εχθρούς ανθρώπους που δεν εκμεταλλεύονται και δεν ζουν σε βάρος κανενός.

Οι δολοφονίες μεταναστών είτε από τα χέρια φασιστών, είτε από τα χέρια μπάτσων, μας γεμίζουν με οργή όχι μόνο προς τους φυσικούς αυτουργούς αλλά και προς το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση και θρέφει τον ρατσισμό και τον φασισμό, γιατί στην τελική, οι μόνοι κερδισμένοι απ’ την ύπαρξη των φασιστών και της αστυνομίας, είναι οι ολιγάρχες του πλούτου, τα παράσιτα οι καπιταλιστές και το κράτος.

Δεν ξεχνάμε τον Σαχζάτ Λουκμάν

Δεν ξεχνάμε κανένα νεκρό και καμία νεκρή της εργατικής τάξης

Θάνατο στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.