Ενημερωτικές παρεμβάσεις για τα γεγονότα στην Ν.Σμύρνη

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται ενημερωτικές παρεμβάσεις σε γειτονιές και πάρκα των δυτικών προαστίων για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Παραθέτουμε το κείμενο των παρεμβάσεων:

Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ

Η μαζική διαδήλωση που έλαβε χώρα στις 9 Μαρτίου στην Νέα Σμύρνη εξελίχθηκε σε ένα κοινωνικό ξέσπασμα οργής. Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας συνοψίζουν το σκηνικό της λαϊκής αγανάκτησης που επικρατεί και προεικονίζουν τι πρόκειται να επακολουθήσει μέσα σε έναν κόσμο που βράζει. Η τραμπούκικη έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων στην κεντρική πλατεία της περιοχής και ο απρόκλητος ξυλοδαρμός παρευρισκόμενων την προηγούμενη ημέρα αποτέλεσαν το έναυσμα για την κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ακολούθησε η παραποίηση των γεγονότων στα τηλεοπτικά βοθροκάναλα με την προώθηση της ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ που ήθελε 30 κουκουλοφόρους να επιτίθενται σε 4 ένστολους. Φυσικά η αλήθεια απείχε παρασάγγας. Η μαζική λαϊκή δυναμική έδωσε τις δέουσες απαντήσεις προς τους ένστολους μισθοφόρους του κράτους, το πολιτικό προσωπικό τους και τα συστημικά παπαγαλάκια των media.

Οι διαδηλωτές/τριες που συγκρούστηκαν με επιτυχία ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις και πολιόρκησαν το τοπικό Α.Τ επέστρεψαν έναν πολύ μικρό μέρος της βίας που δέχονται καθημερινά προς τους κρατικούς φρουρούς οι οποίοι υπηρετώντας επί χρήμασι ένα αδηφάγο και δολοφονικό σύστημα, χτυπούν αδιακρίτως διαδηλωτές, διαλύουν απεργιακές κινητοποιήσεις και έχουν στην πλάτη τους μια σειρά από κρατικές δολοφονίες μέσα στην βαμμένη με αίμα ιστορία της ΕΛ.ΑΣ. Στην Νέα Σμύρνη δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές/τριες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της κρατικής τρομοκρατίας, ανατρέποντας τους υφιστάμενους συσχετισμούς δύναμης και μεταφέροντας τον φόβο στο στρατόπεδο του κράτους και των έμμισθων υπαλλήλων του.

Μέσα στο επόμενο διάστημα με την ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων να ανοίγει και τα αδιέξοδα μέσα στο κρατικοκαπιταλιστικό σύστημα να πολλαπλασιάζονται, είναι βέβαιο πως θα δοθούν πλείστες αιτίες και αφορμές για την έκρηξη παρόμοιων ή και μεγαλύτερης δυναμικής εξεγερσιακών γεγονότων. Οι συνέπειες της νέας μεγάλης ύφεσης η οποία εκδηλώνεται πάνω στην καμένη γη της 12ετούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, θα είναι καταστροφικές για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Κι αυτό το λέμε γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κρατική διαχείριση της οικονομικής κρίσης σημαίνει μεγάλες θυσίες της κοινωνικής βάσης για την διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος, σημαίνει ανεργία, φτώχεια και ανασφάλεια, σημαίνει επιβολή νέων μνημονίων, νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων. Τα βάρη του νέου επεισοδίου της κρίσης θα πέσουν για ακόμη μια φορά πάνω στις πλάτες μας, στις πλάτες της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των οικονομικά ασθενέστερων, διαιωνίζοντας και βαθαίνοντας την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζουν ανεξαιρέτως και αδιάλειπτα όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και έπειτα.

Η ένταση της κρατικής καταστολής έρχεται για να περιφρουρήσει την εγκληματική κρατική πολιτική, για να διασφαλίσει την εφαρμογή και επιβολή του κυκεώνα των μέτρων και των νομοσχεδίων που ψηφίζονται και θα ψηφιστούν, για να εκφοβίσει τον λαό και να αποτρέψει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Όπως είναι γνωστό όμως η δράση γεννάει πάντα αντίδραση. Ο συγκερασμός της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, της εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας και της κρατικής αυταρχικότητας θα επισύρει κύμα εκρήξεων κοινωνικής οργής. Κι αυτή την κοινωνική οργή είναι που φοβούνται. Αυτή είναι η μαζική λαϊκή δυναμική που ξεφτίλισε την κρατική καταστολή στην Νέα Σμύρνη θυμίζοντας πως η επιτυχής ή όχι εφαρμογή της έγκειται στον συσχετισμό δύναμης που εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε μέσα στην κοινωνική και ταξική πάλη.

Μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης ο φόβος χτύπησε την πόρτα των κυβερνώντων. Αυτός ο φόβος επέφερε τον άκρατο και ανήθικο κρατικό ρεβανσισμό ο οποίος εκδηλώθηκε με συλλήψεις στον σωρό, με το στήσιμο βαριών κατηγορητηρίων κακουργηματικού χαρακτήρα και προφυλακίσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ανύπαρκτα στοιχεία κατά τις προσφιλείς τακτικές του κράτους μετά από μαζικά και δυναμικά εξεγερσιακά γεγονότα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα του ήθους του κράτους και των αστυνομικών του είναι η σεξουαλική παρενόχληση συλληφθείσας από αστυνομικούς, οι χυδαίες απειλές που δέχθηκε για βιασμό, καθώς και οι μαφιόζικες απαγωγές-συλλήψεις την επόμενη ημέρα δύο συμμετεχόντων στην διαδήλωση και τα βασανιστήρια σωματικής και ψυχολογικής εξόντωσης που δέχθηκαν στην ΓΑΔΑ. Για άλλη μια φορά μέσα από τις περιγραφές της αλαζονικής σεξουαλικής, ψυχολογικής και σωματικής κρατικής βίας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποδείχθηκε περίτρανα το αληθές της ρήσης σύμφωνα με την οποία “ένα κράτος δεν μπορεί να έχει καμία ηθική, το περισσότερο που μπορεί να έχει είναι μια αστυνομία.”

Το κράτος μέσω μιας καλά οργανωμένης κατασταλτικής εκστρατείας μαφιόζικου τύπου την οποία εφάρμοσαν με ζήλο οι κρατικοί φρουροί του επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα εκφοβισμού και αντεκδίκησης προς όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία με σκοπό να αποτρέψει παρόμοια γεγονότα στο μέλλον. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν καλά πως όσα σχέδια τρομοκράτησης κι αν εφαρμόσουν, όσες διαδηλώσεις κι αν απαγορεύσουν, όσους μπάτσους κι αν ξαμολύσουν, δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την λαϊκή και κοινωνική οργή. Οι επιθέσεις που δεχόμαστε ως εργατική τάξη, ως νεολαία και ως πολιτικά στρατευμένοι αναρχικοί θα πρέπει να απαντηθούν μέσα από την αναβάθμιση της οργανωμένης ταξικής πάλης και του αναρχικού πολιτικού αγώνα προς την επαναστατική προοπτική. Να τσακίσουμε τα κατασταλτικά σχέδια τρομοκράτησης μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος φόβος των τιμητών του κράτους και του καπιταλισμού είναι η στιγμή που οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου αποκτούν συνείδηση της ταξικής τους θέσης και του επαναστατικού τους ρόλου, αντιλαμβάνονται την συλλογική τους δύναμη, απαντούν στα δεινά που υφίστανται και σπάνε τις αλυσίδες της υποταγής τους.

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Ιστότοπος: protaanka.espivblogs.net

Επικοινωνία:protaanka@espiv.net & facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.