Ενημέρωση για τις σχολικές καταλήψεις στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και τις κατασταλτικές ενέργειες δήμου-αστυνομίας

Αυτές τις μέρες ένα κύμα καταλήψεων έχει σαρώσει εκατοντάδες σχολεία σε ολόκληρη την ελλαδική επικράτεια. Τα αιτήματα των καταληψιών μαθητών, ουδεμίαν σχέση έχουν με ιδεοληψίες ανορθολογικών φωνών και ψεκασμένες “θυμοσοφίες” ακροδεξιών γονέων. Αυτό, αναμφίβολα κάποιους τους “πονάει”. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι οι καταλήψεις προβάλλονται ως “αντιμασκικές” από τα media και το κράτος προκειμένου να συσκοτιστούν και να υπονομευτούν τα αιτήματα των μαθητών, αιτήματα που στην πλειοψηφία των έως τώρα κατειλημμένων σχολείων, ούτε κατά διάνοια δεν ομοιάζουν με αυτά των….”αρνητών της πανδημίας”.

Οι μαθητές/τριες διεκδικούν μικρότερα τμήματα, δωρεάν τεστ, μαζικές προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και καθαριότητα. Σε ορισμένα σχολεία, υπάρχει και το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αίτημα για την μη στράτευση στα 18. Τα πανό, τα συνθήματα και οι παραστάσεις διαμαρτυρίας των μαθητών/τριων είναι κατατοπιστικά ως προς τα περιεχόμενα του αγώνα τους. Οι σχολικές καταλήψεις αντιμάχονται την κρατική υποκρισία που από την μία καταλύει ελευθερίες στον βωμό της “προστασίας από τον ιό” και από την άλλη λαμβάνει ανεπαρκή ή ανύπαρκτα υγειονομικά μέτρα στριμώχνοντας δεκάδες μαθητές/τριες σε μικρές αίθουσες.

Στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, πολλά σχολεία τελούν πλέον υπό κατάληψη. Οι κουστωδίες των αλητών της ομάδας δίας, ήδη έχουν παρενοχλήσει καταληψίες, προχωρώντας ακόμη και σε εξακριβώσεις στοιχείων και ανακρίσεις καθηγητών/διευθυντών για το αν συμφωνούν με τις καταλήψεις (1ο γυμνάσιο και 1ο λύκειο Καματερού). Απ’ την μεριά της η δημοτική αρχή διακηρύσσει στις ανακοινώσεις της την “μηδενική ανοχή” που θα επιδείξει σε “υγειονομικές βόμβες”, εννοώντας ως τέτοιες τις μαθητικές καταλήψεις και όχι των συνωστισμό σε πολυάριθμα τμήματα.

Ο ρουφιανοδήμαρχος καλεί τον κόσμο να “σταθεί απέναντι σε όσους προσπαθούν να ριζοσπαστικοποιήσουν τις νέες γενιές” έχοντας ήδη αποστείλει έγγραφο στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων καλώντας στην λήψη μέτρων για την επαναλειτουργία των σχολείων. Με αυτές τις ενέργειες, ωθεί τους έμμισθους κρατικούς αλήτες στην διεξαγωγή τραμπουκισμών, γίνεται ηθικός αυτουργός σε δυνητικούς ξυλοδαρμούς μαθητών/τριων. Αυτές τις ενέργειες, ότι αποτέλεσμα κι αν έχουν, θα τις λουστεί.

Συγχρόνως, η δημοτική αρχή κατονομάζει συγκεκριμένα κομματικά μορφώματα ως καθοδηγητικούς φορείς των καταλήψεων. Αφορμή στάθηκε η ανάμειξη στελεχών τους σε ακηδεμόνευτη κινητοποίηση μαθητών/τριων στο δημαρχείο, στην οργάνωση της οποίας ουδεμίαν σχέση είχαν. Όπως μας πληροφόρησαν μαθητές/τριες, η επιρροή αυτών των μορφωμάτων στις καταλήψεις είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Οι κινήσεις των μαθητών/τριων δεν χειραγωγούνται από επίδοξους καπηλευτές των μελλοντικών τους ψήφων, ούτε “ψεκασμένους” γονείς.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στο 1ο λύκειο Αγίων Αναργύρων, οι μαθητές/τριες όχι μόνο δεν παρουσιάζονται ως “αρνητές της μάσκας”, όπως διατείνεται η δημοτική αρχή, αντίθετα κατά την διάρκεια της κατάληψης, οι μαθητές/τριες φορούσαν μάσκες και κάποιοι από αυτούς ζητούσαν από τους συμμαθητές/τριες τους μέσω των μικροφώνων να τηρούνται αποστάσεις. Κανέναν ρουφιανοδήμαρχο που επικροτεί των συνωστισμό τους και ταυτόχρονα “αγωνιά” για την υγεία τους δεν χρειάστηκαν για να τους επιβάλλει υγειονομικά μέτρα. Ενδεικτικά επισυνάπτουμε χειρόγραφο κείμενο τους, στο οποίο είναι φανερό το αν επικεντρώνονται στην μάσκα ή άλλα αιτήματα που σκοπίμως αποκρύβονται.

Από την πλευρά μας, στηρίζουμε ολόψυχα τις καταλήψεις και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών/τριων, συνεχίζουμε την καμπάνια παρεμβάσεων [1] και βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να απαντήσουμε σε προκλήσεις της τοπικής εξουσίας και της κατασταλτικής φρουράς του κράτους, αναγνωρίζοντας και δείχνοντας σεβασμό στην πρωτοκαθεδρία των αγωνιζόμενων μαθητών/τριων σε αυτό τον αγώνα.

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους μαθητές/τριες

Μπάτσοι – δήμαρχοι – ρουφιάνοι, κάτω τα ξερά σας από τις σχολικές καταλήψεις.

Μαθητές – Φοιτητές -Εργατιά οργάνωση και αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση

[1] https://protaanka.espivblogs.net/2020/09/18/paremvaseis-se-scholeia-ton-agion-anargyron-kai-toy-kamateroy-gia-to-neo-scholiko-etos/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.