Παρέμβαση αλληλεγγύης στην Πόλα Ρούπα και στον Νίκο Μαζιώτη στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών

Xθες Πέμπτη 29/2 συντρόφισσες και σύντροφοι της συλλογικότητας μας
προχώρησαν σε παρέμβαση αλληλεγγύης στα καταδικασμένα μέλη του
Επαναστατικού Αγώνα έξω από τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών στην οδό Ακαδημίας.
Στο πλαίσιο της δράσης, μοιράστηκαν ανακοινώσεις, πετάχτηκαν τρικάκια
και αναρτήθηκε πανό αλληλεγγύης στην συντρόφισσα Πόλα Ρούπα.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες και το κείμενο της παρέμβασης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, έχουν καταδικαστεί για την δράση του «Επαναστατικού Αγώνα». Ο Επαναστατικός Αγώνας ως δραστήρια αναρχική οργάνωση ένοπλης πάλης επιτέθηκε από το 2003 έως το 2017 σε ένα σύνολο στόχων της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας καθώς και ενάντια σε μηχανισμούς προστασίας του καθεστώτος (δικαστήρια, αστυνομία). Από τις δράσεις του «Ε.Α.» δεν διακινδύνεψε ποτέ η σωματική ακεραιότητα διερχόμενων ανθρώπων από τα σημεία των «χτυπημάτων» γεγονός που μόνο τυχαίο δεν ήταν. Η αγωνιστική δραστηριότητα του «Ε.Α.» υπηρέτησε τα λαϊκά και τα ταξικά συμφέροντα με κόστος και θυσίες για τα μέλη του και ήταν δράση προς υπεράσπιση της ζωής και της κοινωνίας απέναντι στα καθημερινά εγκλήματα του σάπιου οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος που κυριαρχεί στις πλάτες της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που δεν κατέχει πλούτο, εξουσία και προνόμια.

Αμφότεροι η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την δράση της οργάνωσης και υπερασπίστηκαν σθεναρά το δίκαιο των αντιστασιακών ενεργειών της, τους αγωνιστικούς σχεδιασμούς που υπηρέτησαν μέσα από τις γραμμές της και το σύνολο των θέσεων, των αναλύσεων και των προτάσεων που αυτή δημοσιοποίησε καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής της. Το τίμημα που κλήθηκαν να πληρώσουν για τις αγωνιστικές τους επιλογές μέσα από τον Επαναστατικό Αγώνα οι σύντροφοι, δεν ήταν μικρό αλλά ούτε και μη αναμενόμενο. Εκφράστηκε σε πολυετή αιχμαλωσία και τεράστιες ποινές κάθειρξης, που με βάση το ίδιο το νομικό πλαίσιο του αστικού καθεστώτος, τόσο η Πόλα Ρούπα όσο και ο Νίκος Μαζιώτης, έχουν ήδη εκτίσει και μάλιστα με τους πιο δυσχερείς και εκδικητικούς όρους.

Παρόλα αυτά και ενώ η Πόλα Ρούπα έχει από τις 17 Νοεμβρίου 2023 αποφυλακιστεί, το κράτος και τα σκυλιά του επιχειρούν να ανατρέψουν την απελευθέρωση της και να την επιστρέψουν στην φυλακή, κόντρα σε κάθε νομική τεκμηρίωση και αδιαφορώντας ακόμη και για τα όποια προσχήματα. Συγκεκριμένα, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, ο αντιεισαγγελέας εφετών Εύβοιας προχώρησε πραξικοπηματικά σε έφεση στην απόφαση υφ’ όρων απόλυσης της Πόλας Ρούπα, αξιώνοντας την αναίρεση του βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θήβας, με βάση το οποίο αποφυλακίστηκε. Πρόκειται σαφώς για μια υπαγορευμένη από ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας απόφαση και όχι για μια μεμονωμένη “πρωτοβουλία” του εν λόγω ανδρείκελου. Για μια απόφαση που εξυπηρετεί τις βλέψεις για εκδίκηση και την “διόρθωση” μιας απόφασης που δεν ικανοποίησε πολιτικά ψηλά ιστάμενους και που επιβεβαιώνει, ως είθισται, τον σαθρό, ταξικό και κοινωνικά άδικο χαρακτήρα του σάπιου αυτού συστήματος του καπιταλισμού και του κράτους.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Μαζιώτης έρχεται αντιμέτωπος με αλλεπάλληλες εκδικητικές απορρίψεις των αιτήσεων αποφυλάκισης που έχει καταθέσει. «Όρος» για την έγκριση της αποφυλάκισης, όπως αποδεικνύουν τα σκεπτικά των αποφάσεων, δεν είναι αν πληρούνται οι νομικές προϋποθέσεις αλλά η απόσπαση δήλωσης μετάνοιας, την οποία του ζητούν οι κρατικοί βασανιστές προκειμένου να εξετάσουν αν θα τον αποφυλακίσουν. Ο ίδιος από την μεριά του, έχει απαντήσει ότι «κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ΠΟΤΕ» και ότι «ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν θα αλλάξει (μεταστραφεί) ο χαρακτήρας μου ούτε θα αλλάξουν οι ιδέες μου, ούτε θα ζητήσω –αν είναι αυτό που θέλουν– συγγνώμη για τα πειθαρχικά, ούτε θα αλλάξει η στάση μου για τις πράξεις για τις οποίες βρίσκομαι ήδη κατά λιγότερο από 11 χρόνια στη φυλακή. Προκατέλαβα μάλιστα ότι η στάση μου δεν θα αλλάξει ούτε στο επόμενο συμβούλιο σε μερικούς μήνες εάν με απορρίψουν τώρα, ούτε καν σε 3 χρόνια και κάτι ή (μαζί με εργασία) όταν θα με αποφυλακίσουν αναγκαστικά με λήξη ποινής και όχι με αναστολή.»

Απέναντι στο κρατικό μένος και την προσπάθεια παράτυπης παράτασης των ποινών τους, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης δεν είναι μόνοι τους. Έχουν κερδίσει την αλληλεγγύη και την εκτίμηση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας με την αγωνιστική τους συνέπεια και υπερηφάνεια όλα αυτά τα χρόνια. Το πολιτικό τους εκτόπισμα, με την δράση, την ανάλυση και την στάση τους απέναντι στις διώξεις και την αιχμαλωσία, υπερβαίνει κατά πολύ την “φήμη” και την αναγνώριση εντός των ορίων ενός πολιτικού χώρου, όπως του δικού μας, έτσι όπως αυτός υφίσταται στην δεδομένη χρονική και ιστορική συγκυρία. Απλώνεται βαθιά μέσα στην κοινωνία και αναγνωρίζεται και εκτιμάται πλατιά από την κοινωνική και ταξική συνείδηση. Γι’ αυτό και αποτελεί ηθική και κοινωνική ευθύνη το σύνολο των αγωνιζόμενων δυνάμεων που βρίσκεται την περίοδο αυτή στους δρόμους των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, από κάθε μετερίζι και για το κάθε ανοιχτό μέτωπο πάλης απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και την κυβέρνηση, να κάνει την υπόθεση της αποφυλάκισης των συντρόφων και υπόθεση δική του. Για την υπεράσπιση του δικαίου, για την έκφραση της αλληλεγγύης, για την στήριξη των αιχμαλώτων της εργατικής τάξης και του αγωνιζόμενου λαού.

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 ΣΤΗΝ ΔΑΦΝΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ: protaanka.espivblogs.net & anarchism.espivblogs.net

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: protaanka.espivblogs.net & facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.