Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία του Documento

Οι εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον όμιλο Βαξεβάνη (Documento και Κουτί της Πανδώρας) είναι γνώστες και έχουν αναδειχθεί από τους ιδίους τους εργαζομένους σε μια πληθώρα περιπτώσεων. Εν συντομία, τα τελευταία χρονιά αυτές περιλαμβάνουν συνεχείς εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων, “κρυφή” εργασία σε καθεστώς αναστολής κατά την περίοδο της πανδημίας και εξευτελιστικούς μισθούς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, οι ενέργειες και η στάση του αυτοπροβαλλόμενου ως “πολέμιου” των αντεργατικών πολιτικών και της «δεξιάς τρομοκρατίας»,  Βαξεβάνη, ως προς τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, τη συνδικαλιστική τους δράση και γενικότερα την όποια εναντίωση αυτοί εκφράζουν προς την γραμμή του εντός της εφημερίδας.

Ο Βαξεβάνης έχει κατ’ επανάληψη συκοφαντήσει δημόσια εργαζομένους που έχουν ταχθεί ενάντια στις αντεργατικές του μεθόδους, έχει ποινικοποιήσει εντός του ομίλου τη συνδικαλιστική δράση και με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να ξεφορτωθεί αυτά τα «βαρίδια», όπως λέει και ο ίδιος, με νέες απολύσεις οι οποίες δεν έχουν τελειωμό. Παράλληλα, όποιος αναδεικνύει τον επαίσχυντο εργοδοτικό του ρολό, κατηγορείται από τον ίδιο και τον στενό του κύκλο ως «εγκάθετος του Μαξίμου», ως «υπηρέτης σκοτεινών συμφερόντων» και ως εχθρός της ανεξάρτητης και μαχόμενης δημοσιογραφίας που πολεμάει τα μέσα που διευθύνει. Εμείς από την άλλη, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η δημοσιογραφία του μόνο ανεξάρτητη δεν είναι, αλλά άμεσα συνδεδεμένη με τη σκληροπυρηνική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο μαχόμενη δεν είναι, αλλά βαθιά συστημική και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πολύ καλά ταϊσμένη.

Τώρα, λοιπόν, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά, στο ίδιο έργο θεατές. Μέσα σε λιγότερο από 1,5 μηνά, 3 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί εκδικητικά από τον εκδότη του Documento, ενώ το τελευταίο διάστημα δεκάδες άλλοι έχουν εξωθηθεί σε παραίτηση λόγω του κλίματος εργοδοτικής τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί εντός της εφημερίδας. Μπροστά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των οργανώσεων τους απέναντι σ ’αυτή την συνθήκη, καθώς και στο ξεσκέπασμα της σαπίλας του, ο Βαξεβάνης επέλεξε για άλλη μια φορά τον δρόμο της δολοφονίας προσωπικοτήτων των εργαζομένων Σε πρόσφατο άρθρο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του «Documento» στοχοποιείται ως συκοφάντης, πρώην εργαζόμενη στην εφημερίδα για τις κατηγορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από δημοσιοποίηση κειμένου καταγγελίας από την πλευρά εργαζομένων που έχουν παραιτηθεί ή απολυθεί από το μέσο. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την λάσπη του Βαξεβάνη, καθώς η απάντηση ήταν άμεση και ήρθε από τους ίδιους τους εργαζομένους που συνέταξαν το παραπάνω κείμενο, οι οποίοι κατήγγειλαν την προσπάθεια στοχοποίησης της συναδέλφου τους. Οι πρακτικές του συγκεκριμένου σκουπιδιού μόνο οργή και όχι υποχώρηση, φόβο και συμβιβασμό, πρέπει να προκαλέσουν στους εργαζομένους, να μην ενδώσουν στις μεθοδευμένες προσπάθειες του εκδότη να τους στρέψει απέναντι στις δίκαιες κινητοποιήσεις που έχουν καλεστεί εναντίον του, αλλά να τις ενισχύσουν πολεμώντας αυτή την συνεχιζόμενη συνθήκη εργοδοτικής τρομοκρατίας στο  «Documento».

Από την πλευρά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων που έχουν απολυθεί και στηρίζουμε την συγκέντρωση της Συνέλευσης εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών στα ΜΜΕ που έχει καλεστεί σήμερα, Πέμπτη 15/2 στις 18:00, στα γραφεία του Documento. Απέναντι σε δεξιά και αριστερά αφεντικά, οι αγώνες των εργαζομένων και η αλληλεγγύη θα νικήσει!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.