Κείμενο που μοιράζεται για τις παρελάσεις και την διαδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στο Περιστέρι σε μαθητές/τριες

Το διάστημα αυτό πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε σχολεία και φροντιστήρια των δυτικών προαστίων με μοίρασμα του ακόλουθου κειμένου για τις παρελάσεις και την αντιεθνικιστική-αντικρατική διαδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στο Περιστέρι.

Κάλεσμα συμμετοχής στην Αντιεθνικιστική Διαδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στο Περιστέρι

Κάθε χρόνο καθώς πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου, το κράτος μέσα από το επίσημο σχολικό πρόγραμμα σε προσκαλεί να συμμετάσχεις σε παρελάσεις υποταγής, στο καθεστώς και την ιδεολογία του. Ποτέ δεν σου είπε όμως για την ιστορία τους, ποτέ δεν σου έδωσε τον λόγο να αποφασίσεις εσύ αν θα στοιχηθείς στην γραμμή. Γιατί δεν θέλει να έχεις κριτική σκέψη και ελεύθερη βούληση. Γι’ αυτό και ποτέ δεν θέλησε να μάθεις πως οι παρελάσεις είναι ένας θεσμός που καθιέρωσε στην Ελλάδα η δικτατορία του Μεταξά, μιμούμενη τις ναζιστικές και φασιστικές παρελάσεις του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

Άραγε ποιος θρέφει τον εθνικισμό; Ποιος ενισχύει τα φασιστικά μορφώματα; Ποιος τροφοδοτεί τον ρατσισμό, αν όχι το ίδιο και το κράτος και οι κυβερνήσεις του; Ποιος θρέφει το δηλητήριο και το μίσος ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν; Ποιος βγαίνει κερδισμένος από το μίσος για τον διπλανό, για τον διαφορετικό, για τον αδύναμο, αν όχι οι ισχυροί αυτού του κόσμου; Όλοι αυτοί που έχουν τον πλούτο, την εξουσία και την δύναμη να χειραγωγούν και να καταστρέφουν τις ζωές μας, τις ελευθερίες μας, το δικαίωμα μας να ζήσουμε ως ίσοι μεταξύ ίσων;

Αποφάσισε: σε ποια 28η Οκτωβρίου θέλεις εσύ να συμμετέχεις;

Εμείς σε καλούμε, όπως και κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια, στην αντιεθνικιστική διαδήλωση της 28ης Οκτωβρίου, με έναρξη στις 18.00 η ώρα από το μετρό Περιστερίου.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.