Για τις φασιστικές επιθέσεις στον Έβρο και τους νεκρούς μετανάστες/τριες

Η οργανωμένη επίθεση ακροδεξιού όχλου κατά αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην Αλεξανδρούπολη, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον παρακρατικό χαρακτήρα της υποκινούμενης φασιστικής δράσης των τελευταίων ημερών στον Έβρο. Οι φασιστικές εφεδρείες είτε ως αντιμεταναστευτικές ομάδες που πραγματοποιούν πογκρόμ, κυνηγητά και αιχμαλωτίζουν μετανάστες, είτε ως προέκταση της κρατικής καταστολής απέναντι στον αγωνιζόμενο κόσμο και τον κόσμο που στέκεται αλληλέγγυος στους πυρόπληκτους και βοηθά στην δασοπυρόσβεση, υπηρετούν επάξια τα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα καθώς και το καθεστωτικό πλάνο διαχείρισης των κοινωνικών αντιδράσεων για τις καταστροφικές πυρκαγιές των ημερών.

Είναι εμφανές πως το καθεστωτικό σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη βασίζεται στην μετακύλιση των ευθυνών για τις πυρκαγιές στους μετανάστες/τριες και στην όξυνση των εθνικιστικών και ρατσιστικών αισθημάτων μέσα στην ελληνική κοινωνία, που αποτελεί όλο και περισσότερο ένα κεντρικής στρατηγικής σημασίας ζητούμενο για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την απόσπαση συναίνεσης στα εγκληματικά πεπραγμένα του κράτους και του κεφαλαίου, ιδιαίτερα για αυτά που έρχονται. Τόσο οι φασίστες όσο και οι ιδεολογικοί μηχανισμοί και μηχανισμοί διασποράς fake news του καθεστώτος παίζουν τον κύριο ρόλο στην επιτυχή εκπλήρωση αυτού του σχεδίου.

Την στιγμή που οι αθώοι μετατρέπονται σε ενόχους, ταυτόχρονα γίνονται και ολοκαύτωμα. Η τραγωδία με τους δεκάδες απανθρακωμένους συνανθρώπους μας στον Έβρο, ανάμεσα τους και παιδιά, συνιστά ένα σημείο ορόσημο του κρατικού εθνικισμού, αντίστοιχο του κρατικού εγκλήματος στην Πύλο και όλων των άλλων κρατικών-καπιταλιστικών δολοφονιών στα χερσαία και υδάτινα σύνορα, στα κέντρα κράτησης και τα αστυνομικά τμήματα. Στην προκείμενη περίπτωση, οι νεκροί διαπομπεύονται και λοιδορούνται ως εμπρηστές  «λαθροεισβολείς» και υπαίτιοι του θανάτου τους από τα φασιστικά και συνωμοσιολογικά κατακάθια, των οποίων ο κρίσιμος αρωγός και τροφοδότης είναι το επίσημο ελληνικό κράτος, το οποίο βρίσκεται πίσω από όλη την εκστρατεία διάχυσης μίσους και απόδοσης ευθυνών στα θύματα.

Το εκρηκτικό πολιτικό και κοινωνικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, το οποίο δεν είναι ασύνδετο με το διεθνές περιβάλλον της παγκόσμιας συστημικής κρίσης και των διακρατικών πολέμων, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και γεωπολιτικών αναταράξεων, μέσα από το οποίο αναδύεται και η ακροδεξιά ως συστημική εμπροσθοφυλακή, αποκτά διαρκώς νέες διαστάσεις και θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο, όσο το σύστημα, οι πολιτικές δυνάμεις και οι εφεδρείες του δεν συναντούν την οργανωμένη δράση ενός επαναστατικού κινήματος, σαν αυτού, που αναγκαία θα έπρεπε σήμερα να αποστείλει τμήματα ελευθεριακών πολιτοφυλακών στον Έβρο για να αντιμετωπίσει τους συνοριοφύλακες, τους αυτόκλητους εθνοφρουρούς, τους φασίστες και τα κρατικά τάγματα εφόδου και θανάτου που δρουν ανεξέλεγκτα υπό τις καθεστωτικές προσταγές στην περιοχή.

Είναι άξια επαίνου η δράση συντρόφων και συντροφισσών στην Αλεξανδρούπολη και σε όλο τον νομό, μέσα σε αυτούς τους εξαιρετικά δυσμενείς συσχετισμούς που δεν διαμορφώθηκαν τώρα, αντίθετα είχαν ήδη διαφανεί και αποκρυσταλλωθεί σε όλο τους το εύρος στην θριαμβευτική υποδοχή των ΜΑΤ το 2020 και στην υποστήριξη των δολοφονικών πυρών στο πλαίσιο εχθροπραξιών του ελληνικού κράτους κατά άοπλων μεταναστών εκείνη την περίοδο. Άξια αλληλεγγύης και έμπρακτης υποστήριξης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.