Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΜΕΡΑ25 | Πέμπτη 4/5 στις 19.00

Την Τρίτη 2/5 ο κρατικός μηχανισμός προχώρησε σε σύλληψη συντρόφου μας για την επίθεση κατά του πρώην υπουργού του «λιτού βίου» Γιάνη Βαρουφάκη. Ο σύντροφος βαραίνεται με σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες, ιδιαίτερα δυσανάλογες του πραγματικού μεγέθους των γεγονότων και ιδιαίτερα προκλητικές τόσο ως προς το πολιτικό, όσο και ως προς το νομικό σκέλος, προσδιορισμένες κατά παραγγελία και με αξιολογικό κριτήριο το πρόσωπο που δέχτηκε την επίθεση και τον θεσμικό του ρόλο ως αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.

Βεβαίως, η γελοιότητα του κατηγορητηρίου και το «φούσκωμα» των γεγονότων δεν αναιρούν ούτε την σημασία τους, ούτε τα πολιτικά επίδικα της υπόθεσης. Η επίθεση στο πρόσωπο του Βαρουφάκη ήταν πολιτικά δίκαιη, αξιακά ορθή και σε μια περίοδο που τα λαμόγια της σοσιαλδημοκρατίας επιχειρούσαν το ξέπλυμα τους και την άντληση πολιτικής υπεραξίας από την κοινωνική οργή που πυροδότησε το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπτη. Σ’ αυτό το πλαίσιο η επίθεση κατά του Βαρουφάκη ήρθε για να υπενθυμίσει ότι το αναρχικό κίνημα δεν χτυπά μονοσήμαντα την μία μόνο όψη του πολιτικού συστήματος και οι σοσιαλδημοκράτες υποψήφιοι διαχειριστές της βαρβαρότητας ούτε θα μείνουν στο απυρόβλητο, ούτε θα σβηστούν τα εγκληματικά τους πεπραγμένα ως άλλοτε κρατικοί τιμονιέρηδες.

Στον απόηχο της επίθεσης, το προηγούμενο διάστημα ο ρουφιάνος αρχηγός του προσωποπαγούς μορφώματος ΜΕΡΑ25 παρουσιαζόταν ως «πολυτραυματίας», υπαγόρευε κατηγορητήρια μοιράζοντας ρόλους στους «δράστες» κάνοντας λόγο για «τσιλιαδόρους» και «αρχηγούς» και προσδιόριζε πολιτικάντικα μια αυθόρμητη δράση έκφρασης λαϊκής οργής ως οργανωμένης από το «παρακράτος» και από «μπράβους». Από την μία πλευρά η απόπειρα αποπολιτικοποίησης της επίθεσης και από την άλλη ο χαρακτηρισμός των “δραστών” ως «μελών συμμορίας» είχαν σαν γενική στόχευση την διαμόρφωση ενός κλίματος ευνοϊκού για προφυλακίσεις. Ήθελαν τους “εμπλεκόμενους” μόνους, διασυρμένους και έρμαια στην ποινική εξόντωση. Ήθελαν την υπόθεση αμιγώς ποινική με ανθρώπους τρομαγμένους, χωρίς πολιτικό υπόβαθρο και χωρίς πολιτικοποιημένα αγωνιζόμενα υποκείμενα ικανά να ορθώσουν φραγμό στους σχεδιασμούς τους. Ατύχησαν!

Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά, ότι σκοπός του πρώην υπουργού, δεν είναι άλλος από την εκδίκηση, επειδή κάποιοι “τόλμησαν” και τον αντάμειψαν για την αντιλαϊκή και εγκληματική του προσφορά στην υπηρεσία του κράτους και του κεφαλαίου. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει ο Βαρουφάκης και οι συν αυτώ, είναι τι πολιτικό κόστος θα επιφέρει και ποιος θα είναι ο αντίκτυπος μια εξοντωτικής και δυσανάλογης ποινικής μεταχείρισης του συντρόφου.

Το αναρχικό κίνημα, οι αγωνιζόμενες συλλογικοποιήσεις και κάθε σύντροφος και συντρόφισσα ξεχωριστά έχει την υψηλή αλληλέγγυα ευθύνη να σταθεί ανάχωμα στην εξόντωση του συντρόφου και να τσακίσει τις συκοφαντίες των ρουφιάνων της σοσιαλδημοκρατίας, του κράτους και της υφιστάμενης κυβερνητικής του διαχείρισης.

Καλούμε την Πέμπτη 4/5 συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΜΕΡΑ25 στις 19.00 στην οδό Μαυρομματαιων 15 (Πεδίον του Άρεος)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ

ΜΕΡΑ25 ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ TV ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.