Ενημέρωση για την διαδήλωση ενάντια στο κράτος-δολοφόνο στις 23/12

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στους Αγίους Αναργύρους διαδήλωση ενάντια στο κράτος-δολοφόνο μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγίων Αναργύρων –Καματερού και Συντρόφων/ισσών από τις δυτικές συνοικίες. Η διαδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο των απαντήσεων για την κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη που στις 5 Δεκεμβρίου πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ένστολο δολοφόνο της ομάδας ΔΙΑΣ και στις 13 του Δεκέμβρη ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος του.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία των Αγίων Αναργύρων με την συμμετοχή 100 συντρόφων/ισσων διασχίζοντας με πολλά συνθήματα και έντονο παλμό τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Καθ’όλη την διάρκεια της πορείας μοιράζονταν κείμενα και πετιόντουσαν τρικάκια τόσο σχετικά με την κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη, όσο και σε αλληλεγγύη με τον σύντροφο απεργό πείνας-δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου και τον αναρχικό απεργό πείνας στα ιταλικά μπουντρούμια Alfrento Cospito.

Η πορεία ακολουθήθηκε μέχρι την λήξη της από 2 χακί διμοιρίες ματ συνεπικουρούμενων από έναν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της περιοχής αριθμό αστυνομικών δυνάμεων όλων των ειδών, αποτελούμενο από ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και μηχανοκίνητα τάγματα εφόδου που είχαν κατακλύσει από νωρίς τους Αγίους Αναργύρους και την κεντρική πλατεία απ’όπου ξεκίνησε η διαδήλωση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μας μετέφεραν σύντροφοι/ισσες, πριν την προσυγκέντρωση πραγματοποιούνταν έλεγχοι πέριξ της πλατείας και πιθανόν προσαγωγές στην οδό Χασιάς-Φυλής όπου είχαν στρατοπεδεύσει ένστολοι ρουφιάνοι της ΕΛΑΣ.

Παρά τον αστυνομικό κλοιό η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία συμβάλλοντας ως έναν βαθμό στην περαιτέρω ανάδειξη της κρατικής δολοφονίας του Κώστα Φραγκούλη. Σε αυτό το πλαίσιο αποτιμούμε θετικά την διαδήλωση και τις δράσεις που προηγήθηκαν για την προπαγάνδιση της, οι οποίες και αποτέλεσαν ένα μέσο προώθησης όχι αποκλειστικά της διαδήλωσης καθ’αυτής, αλλά της αναγκαιότητας να μην μείνει αναπάντητη η δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη. Κατά προέκταση αποτιμάμε θετικά το γεγονός ότι παλιοί/ες και νέοι/ες σύντροφοι/ισσες από τα δυτικά προάστια, από αναρχικές συλλογικότητες, κοινωνικά εγχειρήματα/καταλήψεις και φοιτητικά σχήματα συμπράξαμε για την υλοποίηση της, ανοίγοντας δρόμους αγωνιστικής συμπόρευσης ενόψει των όσων έρχονται και όσων θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μέσα στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο που μαίνεται.

Από την άλλη, αρνούμενοι να δούμε τα πράγματα μέσα από ένα αυτοαναφορικό μικροσύμπαν, δεν κρύβουμε πως θα θέλαμε η διαδήλωση αυτή να αποτελέσει κομμάτι ευρύτερων διεργασιών, ως οργανικό τμήμα ενός γενικότερου εξεγερσιακού ξεσηκωμού που δυστυχώς δεν έλαβε χώρα, όντας ένα σημείο τοπικής γείωσης και διάχυσης των αντιδράσεων για την εν ψυχρώ κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη και ως εκ τούτου, να είναι πιο μαζική και με συγκρουσιακό προσανατολισμό. Όμως η εξέλιξη των γεγονότων, με την απομαζικοποίηση και τον τερματισμό των κεντρικών κινητοποιήσεων ήδη από τις προηγούμενες μέρες, την αδυναμία συλλογικής, οργανωμένης, κινηματικής αντιπαράθεσης με τις κρατικές δυνάμεις και πλήθος άλλων παραγόντων που χρόνια τώρα εμποδίζουν το άλμα από «χώρο» σε κίνημα δεν επέτρεπαν να έχουμε μεγαλύτερες αξιώσεις ως προς την προσέλευση, πολλώ δε μάλλον για τα χαρακτηριστικά της πορείας.

Θεωρούμε πως όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν για να απαντηθεί η κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής διερεύνησης και απολογισμού, κριτικής και αυτοκριτικής, εμπροσθοβαρούς στοχασμού και διαλεκτικής υπέρβασης λαθών και ανεπαρκειών αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Για να μην συνηθίσουμε τον θάνατο και να μην κανονικοποιηθούν οι εν ψυχρώ δολοφονίες. Για την ανταπόδοση της βίας την οποία υφιστάμεθα από το σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που κυριαρχεί και τους ένστολους προστάτες του.

Ο αγώνας συνεχίζεται

Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο

Οργάνωση και Αγώνας για την Αναρχία

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Σύντροφοι/ισσες από τις δυτικές συνοικίες

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.