Πορεία γειτονιάς ενάντια στην ακρίβεια | Σάββατο 5 Νοεμβρίου 12:00 κεντρική πλατεία Ιλίου

Τους τελευταίους μήνες το κύμα της ακρίβειας τσακίζει καθημερινά την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ως μια από τις πολλές συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισής της, η ακρίβεια έρχεται για να στραγγαλίσει περαιτέρω την ήδη ρημαγμένη κοινωνική πλειοψηφία που αδυνατεί να επιβιώσει μέσα σε αυτό το ληστρικό και σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Έρχεται μαζί με την φτώχεια και τους πολέμους να εντείνει την κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα μέσα σε έναν κόσμο που καταρρέει, αλλά οι νόμοι του παραμένουν αμετάβλητοι έως ότου τον ανατρέψουμε: οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια αποτελούν το φυσικό επακολούθημα των επεκτατικών δημοσιονομικών και νομισματικών πολιτικών που ακολούθησαν τα κράτη, οι κυβερνήσεις και τα διεθνή καπιταλιστικά διευθυντήρια για να αναχαιτίσουν την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και να μεταθέσουν την έκρηξη του νέου επεισοδίου της κρίσης όταν αυτή θα τεθεί υπό έλεγχο. Και τώρα που ο πληθωρισμός νομοτελειακά εμφανίστηκε και διαρκώς αυξάνεται, προσπαθούν να τον περιορίσουν παίρνοντας πίσω τα μέτρα που οι ίδιοι έλαβαν για να περιορίσουν την ύφεση, οδηγώντας σε μεγέθυνση το παγκόσμιο χρέος και αφήνοντας τις “ευάλωτες” οικονομίες να καταρρεύσουν. Με άλλα λόγια, ένας φαύλος κύκλος μέτρων και αντιμέτρων και τεχνικών “μπαλωμάτων”, ένας φαύλος κύκλος της νέας συστημικής προσπάθειας να διασωθεί η καπιταλιστική οικονομία και να μετακυληθεί το κόστος της κρίσης στους πολλούς, σε αυτούς που παράγουν όλο τον πλούτο που μια παρασιτική μειοψηφία καρπώνεται.

Γίνεται πλέον σαφές ότι όσο η κρίση θα βαθαίνει τόσο τα κράτη και οι αστικές τους τάξεις θα συνθλίβουν πιο πολύ από ποτέ τους λαούς και τις εργατικές τάξεις. Όσο η κρίση θα βαθαίνει οι διακρατικοί πόλεμοι θα αποτελούν κανονικότητα και θα σκορπίζουν τον θάνατο και την απελπισία στην τάξη μας. Όσο περισσότερο το σύστημα θα εγκλωβίζεται στα δομικά του αδιέξοδα, τόσο περισσότερο θα δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Γι’ αυτό και οι αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος οφείλουν να προσλάβουν τον χαρακτήρα μιας συνολικής κοινωνικής και ταξικής αναμέτρησης ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο και να βάλουν στην “ημερήσια διάταξη” την μόνη εφικτή και ρεαλιστική προοπτική για να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα: την Κοινωνική Επανάσταση.

Μπροστά στα όσα ζούμε και στα όσα θα ζήσουμε, δεν αρκεί εν τούτοις να βλέπουμε τις άμεσες διεκδικήσεις (όπως την μάχη κατά της ακρίβειας) ως αυτοσκοπό, αλλά σε διαλεκτική συνάρτηση με τον συνολικότερο αντικρατικό και αντικαπιταλιστικό αγώνα. Ο αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, την φτώχεια, τους πολέμους, ο αγώνας ενάντια στις κατασταλτικές θηριωδίες, είναι αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό και το κράτος, αγώνας ενάντια σε κάθε κυβέρνηση, νεοφιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική, δεξιά ή αριστερή. Είναι αγώνας για την επανάσταση και μια άλλη κοινωνία. Για να μην ζούμε ξανά και ξανά την επανάληψη της ιστορίας, οι διεκδικήσεις να μετατρέπονται σε πελατειακές μπάζες αφομοίωσης από κάθε λογής συστημικά μορφώματα. Για να μην αφήσουμε αυτούς που προσδοκούν σε “προοδευτικές κυβερνήσεις” να υποθηκεύουν τις ζωές των ανθρώπων της τάξης μας στον βωμό της εναλλαγής κυβέρνησης. Για να μην αφήσουμε αυτούς που πανηγυρίζουν για την εκλογή καθαρμάτων πολλά χιλιόμετρα μακριά, όπως του Λούλα στην Βραζιλία, να νοηματοδοτούν κάθε αντίσταση του σήμερα ως αντίσταση ενάντια “στην κυβέρνηση Μητσοτάκη” και τους “δεξιούς”. Οφείλουμε να κάνουμε τους αγώνες μας επικίνδυνους για το κράτος και το κεφάλαιο και όχι αφομοιώσιμους από τις εφεδρείες τους.

Έχοντας μπροστά μας την κρίσιμη απεργία της 9ης Νοεμβρίου επιλέγουμε να στηρίξουμε την πορεία γειτονιάς ενάντια στην ακρίβεια που καλείται από πρωτοβουλία “κατοίκων και συλλογικοτήτων” το Σάββατο στις 12:00 με αφετηρία την κεντρική πλατεία Ιλίου και να συμμετάσχουμε με διακριτό αναρχικό πολιτικό μπλοκ, στοχεύοντας στην διάχυση των επαναστατικών μας μηνυμάτων στην γειτονιά και την προπαγάνδιση της γενικής απεργίας. Καλούμε τον κόσμο των περιοχών να στηρίξει το αναρχικό μπλοκ και να προετοιμαστούμε αγωνιστικά ενόψει της απεργίας, έτσι όπως πρέπει, έτσι όπως φοβούνται, έτσι όπως αρμόζει στην κρισιμότητα της εποχής μας.

Πορεία ενάντια στην ακρίβεια – Σάββατο 5 Νοεμβρίου 12:00 κεντρική πλατεία Ιλίου

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου όλοι και όλες στην γενική απεργία

Μόνη λύση η Κοινωνική Επανάσταση

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.