Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Βασίλη Γιαννούχο

Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη θλίψη ότι ο σύντροφος Βασίλης Γιαννούχος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Ένας νέος άνθρωπος, αναρχικός εργάτης από τις δυτικές φτωχογειτονιές μας, μας αποχαιρέτησε, πολύ νωρίς και πολύ άδικα.

Με τον Βασίλη γνωριστήκαμε τον Μάρτιο του 2021 μετά από αίτημα του να οργανωθεί στον πολιτικό μας πυρήνα. Έως και το καλοκαίρι του ίδιου έτους συμμετείχε στις τακτικές συνελεύσεις και τις δράσεις της Πρωτοβουλίας, τόσο τοπικές όσο και κεντρικές στο πλαίσιο ευρύτερων συσσωματώσεων, βάζοντας το δικό του μαχητικό στίγμα. «Φασιστοφάγος» και αναρχικός της δράσης, ο Βασίλης έγινε σύντομα αγαπητός, ενώ η ανιδιοτέλεια και το πολιτικό του ενδιαφέρον να βοηθήσει στον αγώνα με όποιον τρόπο μπορούσε ακόμα κι όταν οι εργασιακοί του χρόνοι και άλλα προβλήματα δεν του επέτρεπαν να αφοσιωθεί στις πολιτικές διαδικασίες, ήταν χαρακτηριστικά για το ήθος και την αγωνιστικότητά του.

1 χρόνο πριν, ο Βασίλης είχε ένα σοβαρό ατύχημα το οποίο επέφερε μια πολύμηνη νοσηλεία σε κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα. Βρέθηκε καθηλωμένος για πολύ καιρό σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ και ο σύντροφος ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ως αποκορύφωμα ήρθε η είδηση του χαμού του, που ήταν για εμάς όλες και όλους μια μαχαιριά.

Αν και δεν προλάβαμε να γνωριστούμε όσο θα θέλαμε, θα θυμόμαστε πάντα τον Βασίλη με συντροφικότητα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και για αυτόν, για έναν κόσμο χωρίς πλούσιους και φτωχούς, για έναν ελεύθερο κόσμο χωρίς τάξεις, χωρίς κράτη, χωρίς αδικία και ανισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους.

Η κηδεία του Βασίλη θα πραγματοποιηθεί αύριο 15 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στον ιερό ναό ευαγγελισμού της θεοτόκου στα Άνω Λιόσια.

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.