Λάμπρος Φούντας: σημαία του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση

12 χρόνια μετά την ένοπλη συμπλοκή στη Δάφνη και την δολοφονία του αναρχικού επαναστάτη Λάμπρου Φούντα, ο αγώνας για τον οποίο έδωσε την ζωή του μέσα από τις γραμμές της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Είναι επίκαιρος όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός, όσο υπάρχει φτώχεια και δυστυχία για την πλειοψηφία των ανθρώπων, όσο κυριαρχεί αυτό το σάπιο, ξεπερασμένο σύστημα, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση ήδη από την εποχή που ο σύντροφος Φούντας έχανε την ζωή του παλεύοντας για να το ανατρέψει.

Ο Λάμπρος Φούντας έπεσε μαχόμενος σε προπαρασκευαστική δράση του Επαναστατικού Αγώνα στο πλαίσιο διεξαγωγής καμπάνιας επιθέσεων της Οργάνωσης κατά οικονομικών και πολιτικών στόχων που σχετίζονταν με την επιβολή των μνημονίων. Ο σύντροφος έπεσε στην εμπροσθοφυλακή της μάχης για την μετατροπή της καπιταλιστικής κρίσης σε ευκαιρία για την ανατροπή και την Κοινωνική Επανάσταση, διδάσκοντας ότι ο αγώνας απαιτεί θυσίες και υψηλή δέσμευση στις αξίες και τα προτάγματα για μια άλλη κοινωνία.

Αυτό το δίδαγμα μετέδωσαν με τιμή προς τον Λάμπρο Φούντα και την Οργάνωση μέσα από την οποία αγωνίστηκε οι σύντροφοι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα συνεχίζοντας την δράση του Επαναστατικού Αγώνα και αφιερώνοντας στον Λάμπρο την επίθεση κατά της Τράπεζας της Ελλάδας το 2014. Υπερασπίστηκαν την μνήμη του συντρόφου πληρώνοντας βαρύ το τίμημα με πολυετή φυλάκιση στην οποία στάθηκαν όρθιοι και αξιοπρεπείς, κόντρα στην παραίτηση και την μετάνοια, κόντρα σε χυδαίες προσπάθειες απομόνωσης αλλά και θλιβερές αξιώσεις αποκοπής του Λάμπρου Φούντα από τον Επαναστατικό Αγώνα.

Όπως όλα αυτά τα χρόνια τονίζουν οι σύντροφοι του στον Ε.Α., τιμή για τον Λάμπρο Φούντα είναι η συνέχιση του αγώνα για τον οποίο έδωσε τη ζωή του. Στον αγώνα αυτόν ο Λάμπρος είναι υψωμένη σημαία και επαναστατικό σύμβολο, είναι αθάνατος και παρόντας, πυξίδα των αγωνιστών/τριων στον δρόμο για την Κοινωνική Επανάσταση.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής από το πρωί της 10ης Μαρτίου σύντροφοι και συντρόφισσες διανέμουμε σε γειτονιές των δυτικών προαστίων και του κέντρου της Αθήνας, σε σπίτια, αυτοκίνητα, καταστήματα, flyer που τυπώσαμε πέρυσι με το πρόσωπο του Λάμπρου Φούντα και απόσπασμα από την ανάληψη ευθύνης του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση στην ΤτΕ.

Λάμπρος Φούντας ΠΑΡΟΝ

Ζήτω η Κοινωνική Επανάσταση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.