Ένα αντίο στον Γιώργο Βλασσόπουλο που έφυγε από την ζωή στις 9 Οκτωβρίου

Οι διαφωνίες φαντάζουν πια μικρές όταν έρχεται ο θάνατος να μας χωρίσει περισσότερο και να μας πάει πολύ μακρύτερα απ’ ότι ήμασταν πριν.

Και είναι αλήθεια πως με τον Γιώργο Βλασσόπουλο πολιτικά μας χώριζαν πολλά. Ή θεωρητικά όπως θα μας διόρθωνε ο ίδιος. Όμως στο ύστατο χαίρε θα θυμόμαστε αυτά που μας ένωναν. Όχι καιροσκοπικά. Όχι τονίζοντας τα αποσπώντας τα από μια συνεκτική θεώρηση και διαδρομή για να κρατήσουμε αυτά που μπορεί να μας έφερναν πιο κοντά. Δεν θα το κάναμε ποτέ, δεν θα διαπράτταμε ποτέ τέτοιο βαρύ έγκλημα στην μνήμη του, τέτοια προσβολή στους οικείους ανθρώπους και τους συντρόφους του.

Αποχαιρετούμε συντροφικά τον Γιώργο Βλασσόπουλο ως αυτό που ήταν. Και ξέρουμε καλά πως ήταν ένας αναρχικός χωρίς παρεκβάσεις και ασυνέπειες σε αυτά που πίστευε. Άνθρωπος ευθύς, άτεγκτος, ακέραιος. Ένας εραστής της ελευθερίας.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στην οικογένεια του, τις φίλες και τους φίλους και όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στην αναρχική του οικογένεια μέσα από την οποία έζησε και έδρασε για δεκαετίες. Την Συσπείρωση Αναρχικών και την Αναρχική Αρχειοθήκη Αθήνας.

Αθάνατος

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.