Ανακοίνωση που κολλιέται σε σπίτια και δρόμους των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού και του Ιλίου

Τις μέρες αυτές κολλιούνται σπίτι-σπίτι, σε δρόμους, κολώνες και στάσεις λεωφορείου, χιλιάδες ανακοινώσεις προταγματικού και προπαγανδιστικού χαρακτήρα, στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού και του Ιλίου. Σταχυολογώντας δυνατότητες και επιστρατεύοντας πληθώρα εργαλείων δράσης και απεύθυνσης, επιδιώκουμε την όσο πιο ουσιαστική παρέμβαση στους ανθρώπους της τάξης μας σε αυτές τις δύσκολες μέρες, εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ακολουθεί, γραπτά και σε φωτογραφίες, μία από τις ανακοινώσεις που κυκλοφορεί από την ομάδα μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ

Το σύστημα της ελεύθερης αγοράς αργοπεθαίνει. Οι κερδοσκόποι ιδιώτες αποκλείουν την λαϊκή πλειοψηφία που δεν έχει να πληρώσει, από την διάγνωση του κορωνοιού. Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, βάση του οποίου διαμορφώνονται οι τιμές στο καπιταλιστικό σύστημα, αποκλείει σε χιλιάδες, την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Οι εργοδότες απολύουν, μειώνουν μισθούς, ξεζουμίζουν αυτούς/ες που δουλεύουν εν καιρώ πανδημίας. Τα πλούτη τους, είναι το αίμα μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Με το σύνθημα “όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την πανδημία” και παρουσιάζοντας τον κορονοιό ως “ασύμμετρη απειλή” στην οικονομία που δήθεν “βρισκόταν σε ανάκαμψη”, το κράτος και οι καπιταλιστές εργοδότες θα τσακίσουν εργατικά δικαιώματα, κοινωνικές ελευθερίες, μισθούς και συντάξεις. Θα επιχειρήσουν να αποτελειώσουν τα κοινωνικά συμβόλαια του παρελθόντος. Η θυσία των μισθωτών και των αδυνάτων για την σωτηρία του τραπεζικού, χρηματοπιστωτικού και καπιταλιστικού συστήματος, θα αναδειχθεί ως “πατριωτική υπόθεση” για την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, που σήμερα βρίσκεται σε πανικό. Να μην τους αφήσουμε. Να αντισταθούμε.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΥΑΝ ΟΙ “ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ” ΚΑΙ ΟΙ “ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ” ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.