Δράσεις στους αγίους αναργύρους ενόψει της επίσκεψης Δραγασάκη

Την προσεχή Τετάρτη 9 Μαίου πρόκειται να διεξαχθεί εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης συριζα στο Α Καπη αγίων Αναργύρων (Πλαστήρα 101), με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό εθνικής οικονομίας, αρχιληστή Δραγασάκη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης καμπάνιας του κυβερνώντος κόμματος σε γειτονιές της Αθήνας, σε μια ύστατη (και μάταια) προσπάθεια επανασυσπείρωσης  τμημάτων της κοινωνίας.

Είναι πλέον φανερό πως η κυβέρνηση της ενσωμάτωσης και του εμπορίου ελπίδας, η πιο επικίνδυνη και καταστροφική της σύγχρονης μεταπολιτευτικής ιστορίας, διανύει τους τελευταίους μήνες στο τιμόνι της οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης.  Η επικείμενη «έξοδος στις αγορές»  θα σηματοδοτήσει και την οριστική «έξοδο» του σύριζα από το πολιτικό προσκήνιο. Επιχειρώντας να εξασφαλίσει έναν δεύτερο μακροπρόθεσμο δανεισμό από τις κεφαλαιαγορές (τέσσερα χρόνια μετά το 5ετες δάνειο της κυβέρνησης Σαμαρά), ο συριζα θα προσφύγει σε εκλογές έχοντας ως «χαρτί» το μύθευμα του «τέλους των μνημονίων». Ένα «τέλος» νομοτελειακά ψευδές που δεν θα μπορέσει να παρασύρει και να γεννήσει φρούδες ελπίδες αντίστοιχες του 2015’ και φυσικά θα συνοδευτεί από επιπρόσθετα μέτρα ταξικής λεηλασίας και κοινωνικής αφαίμαξης.

Στην επερχόμενη ψήφιση των συμφωνηθέντων μέτρων της δ’ αξιολόγησης οφείλουμε να βουλιάξουμε το Σύνταγμα, να οργανώσουμε συγκρούσεις και οδοφράγματα. Και αυτό θα είναι ρεαλιστικό μόνο αν προπαγανδίσουμε τις διαδηλώσεις σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο, σε κάθε δημόσια υπηρεσία, σε κάθε γειτονιά και κάθε σπίτι.

Όλοι-ες στους δρόμους

Κλωτσιές και κυνηγητό στα κυβερνητικά στελέχη, όπου και αν εμφανίζονται.

Να οικοδομήσουμε την επαναστατική στρατηγική εξόδου από τον καπιταλισμό και το κράτος.

Υ.Γ. Ενόψει του ερχομού Δραγασάκη στους αγίους αναργύρους  επισκεφτήκαμε τον χώρο της εκδήλωσης και τον γεμίσαμε φείγ βολάν, το ίδιο και τους γύρω δρόμους και τα κεντρικά σημεία της περιοχής. Επιπλέον αποκαθηλώσαμε προπαγανδιστικά πανό της τοπικής οργάνωσης, κατεβάσαμε αφίσες και γράψαμε με σπρέυ. Το κεντρικό μότο των φέιγ βολάν ήταν «Έξω η κυβέρνηση από την γειτονιά-Δραγασάκη είσαι ανεπιθύμητος».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.