Για τον νεκρό εργάτη κατά την διάρκεια εργασιών στο 1ο λύκειο Καματερού

Το Σάββατο 6 Απριλίου ένας ακόμη εργάτης έχασε την ζωή του, αυτή την φορά κατά την διάρκεια εργασιών στο 1ο λύκειο Καματερού, στο οποίο δούλευε για λογαριασμό εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει έργα ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου. Όπως έγινε γνωστό, ως είθισται, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα και επίσης, ως είθισται, ο εργολάβος που θα έβγαζε κέρδος από το deal και την εκμετάλλευση της εργασίας του νεκρού συνανθρώπου της τάξης μας ήταν απών.

Την ίδια μέρα, ένας ακόμη εργάτης στην Αργολίδα έπεσε νεκρός και λίγες μέρες πρωτύτερα, ένας οικοδόμος στην Κρήτη.

Τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, πολλά από τα οποία με νεκρούς εργαζόμενους στα εργοδοτικά κάτεργα, στα έργα, στους δρόμους για το μεροκάματο, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός ή το συναπάντημα της εργατικής τάξης με την κακιά της μοίρα. Είναι τα κέρδη των αφεντικών και η αδηφαγία για την μεγιστοποίηση τους από την μία, με την ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του κόστους της εργατικής δύναμης και των μέτρων προστασίας και συντήρησης από την άλλη, η πραγματική αιτία. Είναι οι νόμοι της αγοράς και του κεφαλαίου που παράγουν τα κέρδη για τους λίγους από την μία και την επισφάλεια, το ξεζούμισμα, την φτώχεια, την εξαθλίωση και τον θάνατο για τους πολλούς από την άλλη. Αυτοί οι ίδιοι νόμοι που παράγουν την αναγκαιότητα της εργατικής και κοινωνικής αντίστασης και της οργάνωσης της τάξης μας απέναντι στους εκμεταλλευτές και δολοφόνους της.

Συνένοχος για το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα στην περιοχή μας είναι και ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και η συμμορία του νεοδημοκράτη Τσίρμπα που τον διοικεί και τον έχει μετατρέψει σε φέουδο της κυβερνώσας παράταξης.

Ως κάτοικοι και πολιτικά ενεργοί αγωνιστές/τριες των περιοχών γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τους “κανόνες” και τα “κριτήρια” απόδοσης έργων στα σχολεία και την διαμεσολάβηση του δήμου και γνωστών λαμόγιων με πολυετή θητεία, που σήμερα βρίσκονται στο πλάι του Τσίρμπα, στην επιλογή της πιο “συμφέρουσας” από άποψη κερδών και “γνωριμιών” επιλογής. Πρόκειται για τα ίδια αυτά κριτήρια που αποτελούν τον διοικητικό οδηγό του δημάρχου όλα αυτά τα χρόνια που τον έχει εμπεδώσει καλά από τους προκατόχους και τον έχει διευρύνει: των απευθείας αναθέσεων, της παροχής παχυλών κονδυλίων σε φιλαράκια και κομματικούς συνεταίρους, της απασχόλησης εργαζομένων στον δήμο χωρίς σύμβαση.

Στα καπιταλιστικά και κρατικά εγκλήματα, στους συνένοχους θεσμούς και στα παράσιτα του κόσμου της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας, μόνο η συλλογικοποίηση, οι διαρκείς και καθημερινοί αγώνες και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, των άνεργων, των φτωχών, μπορούν να σταθούν εμπόδιο.

Για τα κέρδη των αφεντικών δολοφονείται η τάξη μας

Οργάνωση παντού: στα σωματεία, στις γειτονιές, στους χώρους σπουδών, στο αναρχικό κίνημα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.