Προταγματικές παρεμβάσεις στους Αγίους Αναργύρους

Από την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιούνται προταγματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στους Αγίους Αναργύρους και θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές των δυτικών προαστίων. Στόχων των παρεμβάσεων είναι η προώθηση της αναγκαιότητας της συλλογικοποίησης, της οργάνωσης και του σχεδιασμένου αναρχικού πολιτικού αγώνα για την αλλαγή των υφιστάμενων συσχετισμών δύναμης και την οικοδόμηση των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη ενός επαναστατικού κινήματος ανατροπής με τον οργανωμένο αναρχισμό στην εμπροσθοφυλακή της μάχης για την Κοινωνική Επανάσταση.

Οι εποχές που διανύουμε επιτάσσουν την μαζική, σχεδιασμένη πάλη, ενάντια τόσο στην παραίτηση και την απεμπόληση κάθε ελπίδας για μια κοινωνική αλλαγή, όσο και για την άμεση ταξική μας επιβίωση υπό την απειλή της ακρίβειας, της ανεργίας, του πολέμου, των χαμηλών μισθών, της περιστολής των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. Επιτάσσουν την ανάπτυξη πολύπλευρων μαχών σε κάθε πεδίο προκειμένου να σταθούμε με αξιοπρέπεια μέσα στον ταξικό και κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται οι άνθρωποι της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της ταξικά προσδιορισμένης νεολαίας. Να βγούμε δυνατοί απέναντι σε όλα όσα καταδυναστεύουν τον κοινωνικό βίο και να μπορέσουμε να κοιτάξουμε και ένα βήμα πιο μπροστά: στην διαλεκτική μετάβαση από την διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής στο τώρα, στην επαναστατική προοπτική και την κατάκτηση όλων όσων μας στερεί το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος.

Η ανάγκη της οργάνωσης στον κοινωνικό επαναστατικό αναρχισμό προκύπτει μέσα από την ανάγκη να παλέψουμε για μια ακρατική και αταξική κοινωνία. Προκύπτει από την ανάγκη να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές δυνάμεις της αστικής συστημικής διαχείρισης (νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές) που ευθύνονται για όσα ζούμε σήμερα, καθώς και τους φασίστες που ξερνά και διαιωνίζει αυτό το σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Προκύπτει επίσης από την ανάγκη να ξεμπερδεύει η εργατική τάξη μια και καλή από τον εξουσιαστικό σοσιαλισμό και την ιδεολογία της κατάληψης του κράτους εν ονόματι της εργατικής τάξης από την κομματική πρωτοπορία των επίδοξων εξουσιαστών της, που σε όλα τα ιστορικά παραδείγματα γέννησε δεσποτικά καθεστώτα ταξικών ανισοτήτων.

Υπάρχει ακόμα, η ανάγκη να οργανωθούμε συλλογικά για να αποκρούσουμε την μεταμοντέρνα επίθεση που αρνείται τις ιδεολογίες και τις επαναστάσεις και που ως προϊόν της γερασμένης αστικής σκέψης υπεραμύνεται της υφιστάμενης τάξης πραγμάτων. Να οργανωθούμε αντιπροτάσσοντας στον μικροαστισμό που τοποθετεί την ατομικότητα και τον υποκειμενισμό της ως το κέντρο του σύμπαντος, την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα, την αυταπάρνηση του ενός για την άλλη. Για να αναδείξουμε ως κοινωνικά όντα την σημασία της ενσυναίσθησης για τον/την Άλλον/η και όχι τον ατομικισμό που πρεσβεύει ο αστικός φιλελευθερισμός και οι μεταμοντέρνες προεκτάσεις του όλων των αποχρώσεων. Να αγωνιστούμε για έναν άλλον κόσμο της ελευθερίας (από κράτη και εξουσίες) και της ισότητας (οικονομικής και κοινωνικής), ορίζοντας ως προτεραιότητα την αλληλοβοήθεια έναντι της αποξένωσης, της κοινωνικής αλλοτρίωσης και του εγωιστικού βιωματισμού που βλέπει τον κόσμο με σημείο αναφοράς τον ατομικό και όχι τον συλλογικό εαυτό.

Μέσα από αυτές τις δράσεις – οι οποίες συνεχίζονται – απευθύνουμε ένα πλατύ κάλεσμα συστράτευσης στον πολιτικό μας πυρήνα προς κάθε πλευρά των δυτικών προαστίων και όχι μόνο προς τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό. Είναι ένα κάλεσμα πολιτικής ενίσχυσης της ομάδας και ταυτόχρονα της ιδέας μιας μαζικής συσπείρωσης δυνάμεων για να μπει σε εφαρμογή ένα σχέδιο αναρχικής οργάνωσης δυτικών προαστίων, που αποτελεί και τον πάγιο και καταστατικά αποτυπωμένο στρατηγικό μας στόχο. Είναι ένα κάλεσμα προς κάθε εργαζόμενη/ο, προς κάθε άνεργο/η, προς κάθε φοιτήτρια/η, προς κάθε μαθητή/τρια, προς κάθε σύντροφο και κάθε συντρόφισσα.

Οργάνωση και Αγώνας για την Αναρχία

Ψυχή και Σώμα στην Υπόθεση της Κοινωνικής Επανάστασης

Θα νικήσουμε

*Τα εικονιζόμενα πανό βρίσκονται στην κεντρική λεωφόρο «Ηρώων Πολυτεχνείου», στον ποδηλατόδρομο επί της οδού Αγίων Αναργύρων και στον σταθμό του προαστιακού.

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.