Ανακοίνωση αλληλεγγύης στον αναρχικό αιχμάλωτο Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Πρόσφατα, ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, πραγματοποίησε απεργία πείνας διεκδικώντας να μην αλλάξει κελί, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε την Πέμπτη 20/6 από τραμπούκο συγκελίτη. Η επίθεση αυτή, έγινε υπό την γνώση και άρα υπό την άτυπη ή μη επίβλεψη  της υπηρεσίας, η επιλογή της οποίας να προστατεύει και να νομιμοποιεί τα “κεφάλια” και τα συμφέροντα των φυλακών, επικυρώθηκε και στην συνέχεια τόσο σε ηθικό όσο και σε υλικό επίπεδο, με την απόφαση να αλλάξει κελί  όχι ο επιτιθέμενος τραμπούκος, αλλά ο σύντροφος, στον οποίο ασκήθηκε επιπλέον και πειθαρχική δίωξη. Λίγες μέρες μετά την επίθεση και την λήξη της απεργίας πείνας κατόπιν της ικανοποίησης του αιτήματος και την επιστροφή στο κελί του, στις 9/7, ο σύντροφος δέχτηκε νέες απειλές για επικείμενη επίθεση εις βάρος του, από έτερο συγκελίτη που στο παρελθόν  είχε λεηλατήσει το κελί του και μάλιστα μπροστά στα μάτια και υπό την  προστασία, υπαρχιφύλακα και δεσμοφύλακα.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι επιθέσεις και οι απειλές κατά του  Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη φέρουν την σφραγίδα της διεύθυνσης των φυλακών  Δομοκού, που απ’ την μία τροφοδοτεί τα κανιβαλικά φαινόμενα και τον  “νόμο του ισχυρού” στο σώμα των κρατουμένων και απ’ την άλλη καλύπτει ανοιχτά και ξεδιάντροπα τις επιθέσεις κατά αγωνιστών. Το κράτος, η κυβέρνηση και οι ανθρωποφύλακές τους, γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο πιο πολύ οι κρατούμενοι είναι διαιρεμένοι και στο εσωτερικό τους επικρατεί  αλληλοφαγία και όσο πιο πολύ, τα αγωνιζόμενα και συνειδητοποιημένα κομμάτια αυτών βρίσκονται υπό καθεστώς απειλών και βιαιοπραγιών, τόσο πιο πολύ ενισχύεται η δική τους εξουσία πάνω σε ένα σώμα ευάλωτο και εύκολα χειραγωγούμενο.

Για οποιαδήποτε επίθεση ή απειλή κατά του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, για  οποιαδήποτε συνέχεια και υπό την οποιαδήποτε μορφή στοχοποίησης του από εδώ και πέρα, την ευθύνη στο ακέραιο φέρουν η διεύθυνση των φυλακών  Δομοκού, το κράτος και η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.