Πολιτική τοποθέτηση για το γεγονός με τον Βαρουφάκη

Επειδή σημαντικό μέρος του διαδικτύου κατακλύστηκε τις μέρες αυτές από μηνύματα υποστήριξης στον πρώην υπουργό του λιτού βίου, που όχι μόνο είπε ΝΑΙ με επιστολική ψήφο στο 3ο μνημόνιο (το «κατά 70% καλό» κατά τα λεγόμενα του) το καλοκαίρι του 2015 ευχόμενος «καλή επιτυχία στον Ευκλείδη» αλλά και προηγουμένως είχε επικυρώσει στο Eurogroup της 20ης Φλεβάρη 2020 την παράταση των μνημονίων.

Επειδή ίσως οι ίδιοι που σήμερα καταδικάζουν δεν έβγαλαν κουβέντα όταν με αυτόν υπουργό χτυπιόντουσαν από τα ΜΑΤ διαδηλωτές, παραβιαζόταν το πανεπιστημιακό άσυλο την άνοιξη του 2015 και συλλαμβάνονταν όσοι προσέγγιζαν τα κέντρα αγώνα στο πλαίσιο της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατούμενων (πολλά από τα αιτήματα της οποίας δεν δικαιώθηκαν ποτέ).

Επειδή τίποτα τέτοιο δεν θα συνέβαινε αν ο δαρμένος υπουργός προερχόταν από την Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ (με επιφύλαξη, μιας και πλέον το ΠΑΣΟΚ είναι υποψήφιο για συγκυβέρνηση τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με το ΜΕΡΑ25).

Επειδή πολλοί βιάστηκαν να ταυτίσουν τις μέρες αυτές με τις μέρες του 2010-12 που οι μνημονιακοί πολιτικοί κυνηγιόντουσαν όπου εμφανίζονταν εν αντιθέσει με τώρα που πρώην κυβερνητικά στελέχη τολμούν και κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη και προετοιμάζεται η επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ από την πίσω πόρτα και η συνέχεια φυσικά της ίδιας πολιτικής υπέρ του κράτους και του κεφαλαίου, εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Επειδή οι αναρχικοί είμαστε κατά του ΚΡΑΤΟΥΣ ανεξαρτήτου κυβέρνησης και διαχειριστή της φτώχειας, άρα και ποτέ σιγονταριστές, γλύφτες ή κολαούζοι της μίας ή της άλλης πλευράς της συστημικής διαχείρισης.

Επειδή στόχος μας είναι το ΣΥΝΟΛΟ του πολιτικού προσωπικού, όσων κυβέρνησαν αυτό το σάπιο σύστημα και όσων επιδιώκουν να το κυβερνήσουν.

Επειδή οι υποκριτές «ηθικολόγοι» δεν θα καταδίκαζαν, όπως είπαμε, αλλά θα ανέβαζαν φωτογραφίες προς τέρψιν σαδιστικού θεάματος αν στην θέση του Βαρουφάκη βρισκόταν ο Χατζηδάκης ή κάποιος άλλος.

Κι επειδή τέλος δεν θα αφήσουμε το αίμα των συνανθρώπων μας στα Τέμπη να γίνει κόλλα συγκόλλησης ψηφοδελτίων στις αιματοβαμμένες εκλογές.

Η Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού στηρίζει πολιτικά και ηθικά την επίθεση στον πρώην υπουργό οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρόεδρο του φιλοΕΕ κομματικού μορφώματος ΜΕΡΑ25.

Η επίθεση στον Βαρουφάκη ήταν κοινωνικά δίκαιη, πολιτικά ορθή και σε μια περίοδο που τα λαμόγια της σοσιαλδημοκρατίας επιχειρούν να ξεπλυθούν. Η επίθεση στα πολιτικά πρόσωπα δεν είναι και επίθεση σε υποστηρικτές, ακόμα και οπαδούς, δεν είναι επίθεση λόγω «διαφωνιών» όπως προσπαθούν να τις παρουσιάσουν οι επικίνδυνοι υποστηρικτές των δύο άκρων. Είναι επίθεση σε αυτό που πρεσβεύουν ως διαχειριστές της βαρβαρότητας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους και την νεολαία να μην εγκλωβίζονται σε συστημικά κόμματα σαν το ΜΕΡΑ25 και να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό στην προοπτική μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης, αταξικής, ακρατικής, αναρχικής, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, έχουμε να φτιάξουμε ένα νέο κόσμο.

Πόλεμο στο κράτος, το κεφάλαιο και τους επίδοξους συστημικούς διαχειριστές της βαρβαρότητας απ’ όπου και αν προέρχονται

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

2 σχόλια

  1. Eχετε δικιο για τα πεπραγμενα Βαρουφακη ομως η αποψη οτι οι Ζορο / εκδικητες απονεμουν δικαιοσυνη για λογαριασμο του λαου δεν βγαζει πουθενα.Μονο για να βγαινει το άχτι που λενε.Μαζικοι αγωνες με τον κοσμο εξω και ενεργό χρειαζονται με ελευθερη ζυμωση και οτι ειναι προς συμφερον του λαου ας επικρατησει

    1. Δεν βλέπω πως η θέση που υποστηρίζεις για τους μαζικούς αγώνες έρχεται σε αντίθεση με την επίθεση κατά ενός πρώην υπουργού και νυν αρχηγού ενός αστικού κοινοβουλευτικού κόμματος.
      Ούτε κατανοώ πως μια αυθόρμητη επίθεση κατά ενός πολιτικού προσώπου παραπέμπει σε ζορό/εκδικητές.
      Φιλικα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.