Παρεμβάσεις ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 σε λαϊκές γειτονιές των δυτικών προαστίων

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν δράσεις προπαγανδιστικού χαρακτήρα σε λαϊκές γειτονιές των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού και του Ιλίου ενάντια στον ταξικό, δολοφονικό και αντικοινωνικό κρατικό προϋπολογισμό του 2022. Στο πλαίσιο των εξορμήσεων κολλήθηκαν αφίσες, αναρτήθηκε πανό* και πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022 αναδιανέμει ταξικά τον πλούτο που η εργατική τάξη παράγει και με προκλητικό τρόπο περικόπτει παραπέρα τις δαπάνες προς το σύστημα υγείας εν καιρώ πανδημίας. Αποτελεί οδοδείκτη των ληστρικών πολιτικών που ήδη εφαρμόζονται και θα οξυνθούν το επόμενο διάστημα για να μεταβιβαστεί το κόστος του νέου επεισοδίου της καπιταλιστικής κρίσης από το κράτος και το κεφάλαιο στον εργαζόμενο λαό, τους ανέργους/ες και τους ανθρώπους που ζουν με συντάξεις και προνοιακά επιδόματα πείνας.

Από την πλευρά μας δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από τους διαχειριστές ενός σάπιου, εκμεταλλευτικού, γερασμένου συστήματος και τίποτα δεν πρέπει να περιμένει ο λαός από τις δυνάμεις που το υπηρετούν ανεξαρτήτου πολιτικής απόχρωσης. Μόνη διέξοδος για την ταξική μας επιβίωση και την αποδέσμευση από την κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα ήταν, είναι και θα είναι η Κοινωνική Επανάσταση.

Σε αυτή την στρατηγική κατεύθυνση απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην συλλογικότητα μας προς κάθε πλευρά των δυτικών προαστίων, για να προετοιμάσουμε μαζί τις μάχες που είναι αναγκαίο να δοθούν και για να χτίσουμε από κοινού μια μαχητική αναρχική οργάνωση με πυρήνες δράσης σε κάθε περιοχή και γειτονιά των δυτικών. Οι ατομικές λύσεις και οι ευκαιριακές συμπράξεις δεν οδηγούν πουθενά. Μόνο η συλλογικοποίηση των αντιστάσεων και ο σταθερός, καθημερινός και αδιάκοπος οργανωμένος αγώνας μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για να γίνει το ανέφικτο εφικτό και η “ουτοπία” πραγματικότητα.

*Το εικονιζόμενο πανό βρίσκεται στο μουσικό λύκειο Ιλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.